top of page

יש לי שאלה...

להלן מספר שאלות שכיחות של קהל לקוחותינו. 
נשמח לעמוד לשירותיכם בכל שאלה משפטית
משפרי דיור

 

שאלה:

בבעלותי שתי דירות. אני מעונין למכור את שתיהן ולרכוש דירה חלופית במקום שתיהן. האם אשלם מס שבח בגין המכירה ?

 

תשובה:

לצערי, אם בתאריך 01.01.2014 היו בבעלותך שתי הדירות, לא תוכל לעשות שימוש בסעיף 49 (ה) לחוק מיסוי מקרקעין ולקבל את הפטור מתשלום מס שבח לפיו ניתן להחליף שתי דירות בדירה שלישית. על כן, תחויב, לצערי, במס שבח בגין שתי המכירות. 

דירה בירושה

שאלה:

קיבלתי דירה בירושה. האם הדירה נכללת בנכסים המשותפים שלי ושל אשתי ? האם אשלם מיסים כלשהם כשאעביר את הדירה על שמי ?

 

תשובה:

הדירה איננה נכללת ברשימת הנכסים המשותפים שלך ושל אשתך. לא תשלם מס כלשהו בעת רישום הדירה בלשכת רישום המקרקעין ויותר מזה - אם תמכור את הדירה, תוכל לקבל פטור מתשלום מס שבח, שהיה מקבל המוריש, מבלי "לבזבז" את הפטור המוקנה לכל אחד לדירת מגורים מזכה יחידה.

 

מס שבח על דירה שניה

 

שאלה:

בבעלותי שתי דירות ואני מעוניין למכור את שתיהן. האם אשלם בשתי העסקאות מס שבח ?

 

תשובה:

לצערי, אם בתאריך 01.01.2014, היית בעלים של שתי הדירות, לא תוכל להנות מפטור בשל תשלום מס שבח, לא לגבי הראשונה ואף לא לגבי השניה. עפ"י ההיגיון, קל לטעות ולחשוב שאחרי מכירת הדירה הראשונה תיוותר בעלים של דירה אחת ועל כן תוכל לדווח עליה כדירת מגורים יחידה. לא כך הדבר, בכל הקשור למס שבח.

 

יצוג על ידי עו"ד של קבלן

שאלה:

רכשתי דירה מקבלן ונדרשתי לשלם 20,000 ₪

עבור שירותים משפטיים לעורך הדין של הקבלן. האם זה אומר שעורך הדין מייצג גם אותי ? או שיש צורך בעורך דין נוסף שייצג אותי ?

 

תשובה:

עורך הדין של הקבלן בשום אופן לא מייצג את האינטרסים שלך והקבלנים מקפידים לציין זאת במפורש. אילו היית שוכר שירותיו של עורך דין, כבר עתה הוא היה חוסך לך 15,000 ₪, שכן, עפ"י חוק, הסך המקסימלי שעורך הדין של הקבלן רשאי לגבות הוא 5,000 ₪ או 0.5% מערך הדירה, לפי הסכום הנמוך מבין השניים. על כן, הסכום שהקבלן דרש ממך עובר את הסכום המותר, עפ"י חוק

שטח לבניה

 

שאלה:

אני מעונין לרכוש שטח לבניה ולבנות על אותו שטח בית. בבעלותי דירת מגורים, שאיני מתכוון למכור.

באיזה שיעור מס רכישה אחויב ? ידוע לי ששיעור מס רכישה לקרקע הוא 6% אבל שיעור מס רכישה לדירת מגורים שניה הוא בין 8% - 10%.

 

תשובה:

אכן החוק קצת מעוות בנושא ומס הרכישה שתשלם עבור רכישת הקרקע יהיה נמוך יותר ממס הרכישה שהיית משלם עבור רכישת דירת מגורים. כלומר, נכון להיום, תהנה ממס רכישה נמוך (6% ולא 8% - 10%) על אף שהנך בעל דירה נוספת.

לפני התיקון האחרון בחוק, מי שרכש קרקע שילם מס רכישה גבוה יותר ממס הרכישה ששילם עבור דירה שניה. כיום, לאחר התיקון האחרון, מס הרכישה בגין דירה שניה הוא הגבוה מבין השניים, מה שיוצר, כאמור, עיוות, שכן מי שהינו בעל דירה נוספת ומעוניין לרכוש קרקע, ישלם מס רכישה נמוך ולא ייכנס להגדרת בעל דירה שניה.

פיצוי על איחור במסירה

שאלה:

רכשתי דירה מקבלן. תאריך המסירה עבר כבר לפני חודש והקבלן טוען שלא מגיע לי פיצוי. האם הנושא מעוגן בחוק ואם כן, מה הפיצוי שזכותי לקבל, בעקבות האיחור ?

 

תשובה:

עפ"י סעיף 5(א) לחוק המכר (דירות), לאחר שחלפו שישים יום ממועד המסירה, זכאי הקונה לפיצוי, ללא הוכחת נזק, בסכום השווה לגובה דמי השכירות של דירה דומה בגודלה ובמיקומה, כשהם מוכפלים ב- 1.5 למשך שישה חודשים. אם האיחור עולה על שמונה חודשים, הפיצוי יגדל לדמי שכירות כפול 2.5.

© גולן-מצליח משרד עו"ד נוטריון 2016

  • w-facebook
  • LinkedIn - Grey Circle
bottom of page